Kislány alszik fehér ágyban maciját ölelve

A kényelmes alvás fontossága

Az alvás szervezetünk számára elengedhetetlen. Egy olyan állapot, mely hozzájárul fizikai és szellemi megújulásunkhoz. Sajnos egyre többen szenvednek különféle alvásproblémáktól, mely nem csak a felnőtteket, hanem a gyerekeket is érintheti.

Éppen ezért rendkívül fontos, hogy a lehető legtöbbet tegyük azért, hogy senki és semmi ne zavarjon minket, amíg alszunk. 


De mit tehetünk mi magunk?

  • Megfelelő méretű ágyunk legyen, ahol kényelmesen ki tudunk nyújtózni
  • A szoba hőmérsékletét tartsuk hűvösebben, nagyjából 20-22 fok körül
  • Zárjuk ki a zajokat és fényeket
  • Kerüljük a nehezebb ételeket vacsorára
  • Legyen a pizsamánk és az ágyneműnk minél kényelmesebb
  • Mozogjunk rendszeresen

Ezekkel az egyszerű trükkökkel javítható alvásunk minősége, mely kihat az egész napunkra. A kielégítő alvás javíthatja memóriánkat, koncentráló képességünket és kedvünket is, sőt immunrendszerünkre is jó hatással van. Segít a stressz csökkentésében is, hiszen alvás közben a szervezetünk sokkal kevesebb stresszhormont termel.

A kisgyerekek fejlődése és egészsége szempontjából különösen figyelni kell az alvási szokásaikra és környezetükre.

 

kislány barackvirágos pizsamamában fekszik a kanapén
A gyermekek alvási szükségletei változnak a kor előrehaladtával. Fontos, hogy az alvóhelyzet biztonságos és kényelmes legyen számukra. Az alvási környezet kialakítása során érdemes olyan anyagokat és termékeket választani, amelyek elősegítik az optimális alvást. Ebben a tekintetben érdemes számításba venni a LiaaBébé cipzáras bambusz kezeslábast, amely kiváló választás lehet a kisgyerekek számára.

 

A bambusz pizsama kényelmes viseletet biztosít az alváshoz és pihenéshez a totyogóknak. A bambusz anyag puha és légáteresztő, így segít a bőrnek lélegezni, és megakadályozza a túlzott izzadást, ami kényelmetlenséget okozhat. A cipzáras kialakításnak köszönhetően könnyen fel- és levehető, ami megkönnyíti a pelenkázást anélkül, hogy felébredne a kisbaba. 

 


Írj kommentet

×