szülőszőba - ágy pelenkázó ,csövek,csap

Mit tanácsolnál a szülés előtt álló énednek?

Mit tanácsolnál a szülés előtti énednek?


,,Ne törődj másokkal, mindent érezni és tudni fogsz! A kisbabádnak Te vagy a legjobb!” - Olívia, friss anyuka


Amikor eljön a várva várt pillanat és megfogan a pici baba, mindenkinek van egy kép a fejében, hogy mi vár majd rá. Sokan elmesélt tapasztalatokból, míg mások szakkönyvekből, esetleg Youtube videókból okosítják ki magukat a nagy nap előtt. Akármennyire is szépnek vallott, ez az időszak tele van meglepetésekkel, váratlan dolgokkal és hát valljuk be… megannyi idegeskedéssel és izgulással. 


Nemrégiben megkérdeztünk Titeket Instagramon, hogy mit válaszolnátok a fenti kérdésünkre. Elhoztunk nektek párat, hogy lássátok, mindenki története más és más és egy csónakban evezünk.


,,Ne olvass annyit, ne fogadj meg minden tanácsot!” - úgysem lehet felkészülni mindenre. Ha a baba megszületik, hidd el, nem lesz időd könyveket bújni és ha már kicsit belerázódsz, a tanácsok sem fognak kelleni! Hallgass a megérzéseidre inkább!


,,Kérdd inkább a császárt!” - nem mindenkinek jön be a természetes a szülés. Ha van választási lehetőséged, figyelj inkább a testedre és azt a megoldást válaszd, amiben biztonságban érzed magatokat. Ez a legfontosabb.


,,Aludj, amíg megteheted! Utána már úgysem fogsz.” - és tényleg nem! Ha nem is a baba ébreszt fel, eleinte biztosan nyugtalan leszel, hogy minden rendben-e a kicsivel. Utána pedig az ébresztőd már a sírás hangja lesz. De nem aggódj, ha a babád korán kelő típus, évekig fitten tart majd téged is.


,,Nem a szülés lesz a legnehezebb, annak egyszer vége van!” - egy szülés előtt álló leendő anyukának ez talán furcsán hangozhat. Majdnem mindenki attól fél a legjobban, hogy mi vár rá szülés közben, ahelyett, hogy azt követő éveken gondolkodna. A szülésnek vége van, de az azt követő pakolásnak, takarításnak, mosásnak, na annak sosincs vége. 


Ahogy látod, nem lesz egy egyszerű menet, de talán nem is kell annak lennie. Ha inkább arra hallgatsz, amit jónak érzel, nem lesz baj.


Hidd el, a babának tényleg Te vagy a legjobb! A többi meg megoldódik.


Írj kommentet

×