Ismered a bambusz viszkóz anyagot? - Puhaság a babák érzékeny bőrének – LiaaBebe
Te ismered a bambusz viszkóz anyagot?

Te ismered a bambusz viszkóz anyagot?

A pandák kedvenc csemegéje és egyes vizsgálatok szerint 35%-kal több oxigént termelhetnek, mint a hasonló termetű fák. Hogy miről is beszélünk? Ismerjük meg babaruháink fő anyagát, a bambuszt. 

Maga a bambusz igen gyorsan nő, legtöbb faja igénytelen. Megújuló energiaforrásnak számít, amit akár komposztálásra is használhatunk, így környezetkímélő szerepe elengedhetetlen. 

Babaruháink tehát nem véletlenül tartalmaznak 95%-ban bambusz viszkózt. 

Mindamellett, hogy a földünk védelme érdekében hasznos, miért ajánljuk főként babáknak a viselését?

  • Az ebből készült ruhák nemcsak arról híresek, hogy a legkényelmesebb megoldást jelentik a gyerekek és a szülők számára is, de rendkívül jó légáteresztő képességgel is rendelkeznek. Ez biztosítja a babák számára a kényelmes, nyugodt alvást, napközben a felhőtlen játékot, hiszen nem irritálja a bőrt és nem izzad alá a baba. Ennek köszönhetően pedig az olyan problémák is elkerülhetők, mint a rendkívül sok kellemetlenséggel járó baba ekcéma. Ez külön jó hír azoknak is, akik érzékenyebb bőrrel küzdenek.
  • Bizonyos kutatások szerint , a bambusz hőszabályzó tulajdonságokkal is rendelkezik, így a ruhák télen-nyáron viselhetők. 
  • A bambusz viszkóz mellé 5% elasztánt is tartalmaznak a ruhák, aminek köszönhetően az anyag extra rugalmas, strapabíró és masszív. A legmozgékonyabb gyerekek is imádni fogják, a szülőknek pedig nem kell amiatt aggódniuk, hogy akár hétről hétre új ruhákat vásároljanak a növekvőben, fejlődésben lévő csöppség számára.
  • Ez pedig garantálja azt, hogy az öltöztetés egy igazi próbatétel helyett egyszerű gyerekjáték legyen.
  • Emellett a bambusz sokkal nagyobb nedvszívó képességgel rendelkezik, mint a pamut, így biztosítja az egész napos kényelmet és az egészséges környezetet a bőr számára.
  • Jó választást jelentenek a tudatosan vásárló szülők számára is, hiszen jóval kevesebb hulladékot termelnek, mint a tömeggyártott pamut babaruhák, melyekből néhány hónap alatt akár több darabot, több méretet is el kell használnunk.

Ezek alapján a bambuszt nem véletlenül nevezik “super plant”-nek, azaz szuper növénynek. Legyen szó egy játszós napról vagy egy pihentető alvásról, babaruháink minden körülmények között biztosítják a babák számára azt, amire szükségük van.

×