Mi az a TOG? Milyen vastag? Milyen meleg a hálózsák?
két kép - ugyan az a kislány hosszú ujjú szíves hálózsákban ül és fekszik

Mi az a TOG? Milyen vastag? Milyen meleg a Hálózsák?

Biztosan láttad már ezt a rövidítést, a TOG-ot, mindenhol, ahol hálózsákot találtál, de nem tudtad pontosan, hogy mit is jelent?

A TOG (Thermal Overall Grade) egy mértékegység, amely azt mutatja, hány fokban tartja a testet a hálózsák, azaz, hogy mennyire meleg.

A LiaaBébé hálózsákokat a TUV Rheinland és az Intertek vizságálta be, így garantáltan megfelelő TOG értékekkel rendelkeznek a hálózsákok. 

Most pedig együtt járjuk körbe, hogyan válaszd ki a legideálisabb hálózsákot gyermekednek, kitérve arra, hogy miért fontos figyelni a TOG mértékegységre, ami a gyerekeknek készült hálózsákok melegségét/vastagságát hivatott meghatározni.

A hálózsák nem évszak kérdése! 

Az első fontos dolog, amit akár kezdő, akár rutinos szülőként tudnod kell, hogy a hálózsák használatát nem az adott évszak, hanem a szoba hőmérséklete határozza meg. Ez legyen az első szempont, amire figyelni fogsz vásárlás előtt.

Abban az esetben, amikor a szoba átlagos hőmérséklete eléri a 20-23°C fokot, a gyermeknek 1-1.5 TOG -s hálózsákra van szüksége, amelyet megtalálsz kínálatunkban. Az ilyen értékkel rendelkező hálózsákokat egyészen ősztől tavaszig tudja hordani gyermeked.

Amennyiben a téli hónapokban hűvösebb van a házban 19-21°C fok, úgy a 2.5 TOG-s hálózsákokat javasoljuk kisbabád számára. 

liaabébé tog szobahőmérsékelt útmutató kisabab gyerek altatásához hogyan öltöztessük

Hoztunk néhány nagyon fontos tippet, hogy megfelelő TOG értékű hálózsákot válassz alváshoz gyermeked számára:

- Ha a hőmérő nem a gyerekszobában van, hanem például a nappaliban, akkor nem biztos hogy megfelelően tudod hogy milyeen hőmérsékletben alszik a gyermeked

- Számít az is, hogy mennyira van közel az ablakhoz és hogy mennyire jön be a hideg levegő, azaz mennyire zár jól 

- Milyen messze van a fűtő egység

- Érdemes megvizsgálni továbbá a matrac vastagságát is. Ha a matrac vékonyabb, lehet, hogy szükséged lesz egy melegebb plédre a hálózsák és a lepedő közé.

Ha a gyermeked gyakran ébred fel éjszaka, az egyik lehetséges ok lehet az, hogy túl meleg vagy túl hideg van neki a hálózsákban. Ha kipirultan, fáradtan ébred, akkor lehet, hogy túl melegen volt öltöztetve.

Megfelelő méret választása

Tekintsd meg Hálózsák kínálatunkat.

 

×