Kislány hasal és moslyog rózsaszn tipegő hálózsákban masnival a fején

Te ismered a bambusz viszkóz anyagot?

A pandák kedvenc csemegéje és egyes vizsgálatok szerint 35%-kal több oxigént termelhetnek, mint a hasonló termetű fák. Hogy miről is beszélünk? Ismerjük meg babaruháink fő anyagát, a bambuszt. 

Maga a bambusz igen gyorsan nő, legtöbb faja igénytelen. Megújuló energiaforrásnak számít, amit akár komposztálásra is használhatunk, így környezetkímélő szerepe elengedhetetlen. 

Babaruháink tehát nem véletlenül tartalmaznak 95%-ban bambusz viszkózt. 

Mindamellett, hogy a földünk védelme érdekében hasznos, miért ajánljuk főként babáknak a viselését?

  • Az ebből készült ruhák nemcsak arról híresek, hogy a legkényelmesebb megoldást jelentik a gyerekek és a szülők számára is, de rendkívül jó légáteresztő képességgel is rendelkeznek. Ez biztosítja a babák számára a kényelmes, nyugodt alvást, napközben a felhőtlen játékot, hiszen nem irritálja a bőrt és nem izzad alá a baba. Ennek köszönhetően pedig az olyan problémák is elkerülhetők, mint a rendkívül sok kellemetlenséggel járó baba ekcéma. Ez külön jó hír azoknak is, akik érzékenyebb bőrrel küzdenek.
  • Bizonyos kutatások szerint , a bambusz hőszabályzó tulajdonságokkal is rendelkezik, így a ruhák télen-nyáron viselhetők. 
  • A bambusz viszkóz mellé 5% elasztánt is tartalmaznak a ruhák, aminek köszönhetően az anyag extra rugalmas, strapabíró és masszív. A legmozgékonyabb gyerekek is imádni fogják, a szülőknek pedig nem kell amiatt aggódniuk, hogy akár hétről hétre új ruhákat vásároljanak a növekvőben, fejlődésben lévő csöppség számára.
  • Ez pedig garantálja azt, hogy az öltöztetés egy igazi próbatétel helyett egyszerű gyerekjáték legyen.
  • Emellett a bambusz sokkal nagyobb nedvszívó képességgel rendelkezik, mint a pamut, így biztosítja az egész napos kényelmet és az egészséges környezetet a bőr számára.
  • Jó választást jelentenek a tudatosan vásárló szülők számára is, hiszen jóval kevesebb hulladékot termelnek, mint a tömeggyártott pamut babaruhák, melyekből néhány hónap alatt akár több darabot, több méretet is el kell használnunk.

Ezek alapján a bambuszt nem véletlenül nevezik “super plant”-nek, azaz szuper növénynek. Legyen szó egy játszós napról vagy egy pihentető alvásról, babaruháink minden körülmények között biztosítják a babák számára azt, amire szükségük van.

 Kisifú kék bodyban áll a kiságyában az elefánttal

Mennyire környezetbarát megoldás a bambusz?

Napjainkban egyre több szülő törekszik arra, hogy tudatosan, fenntartható és környezetbarát módon intézze a bevásárlást. Ebből a szempontból pedig az is rendkívül fontos, hogy milyen ruhákat vásárolunk magunknak és gyermekeinknek, mennyire környezetbarát módon öltözködünk.

A bambusz ebből a szempontból is kiváló alapanyagnak számít, hiszen megújuló energiaforrásnak tekinthető. Gyorsan nő, legtöbb fajtája nem igényel nagy törődést és akár komposztálásra is használható. Nem véletlen tehát, hogy a LiaaBébé babaruhák 95%-ban bambusz viszkózt tartalmaznak. Éppen ezért jó választást jelentenek a tudatosan vásárló szülők számára is, hiszen jóval kevesebb hulladékot termelnek, mint a tömeggyártott pamut babaruhák, melyekből néhány hónap alatt akár több darabot, több méretet is el kell használnunk.

Még nem találkoztam bambuszrostból készült babaruhával. Hogy lehetséges ez?

Sok szülőben merülhet fel a kérdés, hogy ha a bambuszrostból készült babaruha valóban ennyire jó, miért nem találkozott még vele a bababoltok és áruházak polcain. Ennek oka azonban rendkívül egyszerű. 

Ha jobban belegondolunk, bizonyos prémium termékeket sem feltétlenül fogunk megtalálni az átlagos üzletekbe. Mivel a bambusz babaruha hazánkban még újdonságnak számít, így a boltok polcain ritkán, vagy egyáltalán nem találkozhatunk vele. 

Nyugaton azonban már egy egyre népszerűbb trend, melyet szülők ezrei használnak, hiszen nemcsak kényelmes, de megbízható alternatíva is egyben, melyet ráadásul az átlagos pamut ruháknál sokkal hosszabb ideig használhatunk. Éppen ezért csak idő kérdése, hogy a tudatosan vásárló, minőséget és tartós kialakítást előnyben részesítő anyukák hazánkban is felfedezzék.

Szóval, érdemes bambuszrost babaruhát vásárolni?

Összességében elmondhatjuk azt, hogy a bambuszrostból készült ruhák kényelmesek és megbízhatóak. A gyerekek számára extra puhaságot biztosítanak a viselés első pillanatától kezdve, a szülők számára pedig garantálják az egyszerű és problémamentes öltöztetést. 

Emellett a bambusz sokkal nagyobb nedvszívó képességgel rendelkezik, mint a pamut, így biztosítja az egész napos kényelmet és az egészséges környezetet a bőr számára. A bambuszrostból készült anyag lélegző tulajdonsága révén télen meleg, nyáron pedig hűvös érzetet kelt. 

A puhaság és a kényelem ellenére pedig az anyag rendkívül strapabíró és masszív, illetve rugalmas. Ennek köszönhetően a legmozgékonyabb gyerekek is imádni fogják, a szülőknek pedig nem kell amiatt aggódniuk, hogy akár hétről hétre új ruhákat vásároljanak a növekvőben, fejlődésben lévő csöppség számára.

Mindezek mellett pedig azt is elmondhatjuk, hogy a bambuszrostból készült babaruha igazán különleges. És habár külföldön egyre többen használják és egyre nagyobb trend és rajongótábor övezi, hazánkban még kuriózumnak tekinthető. Így azok a szülők is imádni fogják, akik imádják az exkluzív dolgokat és szeretnek az elsők közt lenni az új, működőképes megoldások kipróbálásában.

Tekintsd meg a Liaabébé kínálatában elérhető bambusz bodykat, kezeslábasok és hálózsákokat! 

 

 


Írj kommentet

×