Hogyan öltöztesd gyermekedet 24-25°C fokos szobában?

Sok szülőben felmerül a kérdés, hogyan öltöztessék fel újszülöttjüket/ kisbabánkat alváshoz a nyári melegben, hogy biztosak legyenek abban, hogy ők és a babájuk is jól tudjanak aludni.

Amennyiben a kisbabád 24-25°C fokos szobában altatod, van pár fontos szempont, amire érdemes figyelned.

  • Az esti órákban mindig szellőztess alaposan a baba szobájában! Ha a nap délután erősen süti a gyerekszobát, sötétítsd be teljesen, hogy ne melegedjen fel annyira. Fontos, hogy az ablakon legyen szúnyogháló, hogy zavartalanul szellőztethess a lefekvés előtt.
  • Válassz könnyű és légáteresztő anyagból készült ruhákat a babának. Ilyenek, a LiaaBébé bambusz termékei. A könnyű anyag segít elkerülni a túlmelegedést és hozzájárul a szellőzéshez.
  • Fontos, hogy figyelj a baba komfortérzetére és az ő igényeire, ahogy hűvösebb vagy melegebb van. Ha izzadt, túl sok ruhát viselhet, és ha láthatóan fázik vagy hideg tapintású, akkor több réteget adhatsz neki vagy fokozhatod azt. Mindegyik baba egyedi és változó lehet, így az "ideális" öltözet függhet a babád sajátosságaitól is.

LiaaBébé ajánlott viselete 24-25°C fokos szobában kisbabák számára:

Body + Kezeslábas vagy Egy rétegű Hálózsák (0.5 TOG)

 

Tippek:

  • Ne a kisbabád végtagjainak hőmérsékletét vedd figyelembe, a baba tarkóján kell ellenőrizni, hogy nem fázik-e, illetve nincs-e melege. Amikor a baba tarkója hideg, akkor fázi
  • Nyáron gyakran előfordul, hogy mikor leteszed aludni a kisbabádat még nagyon meleg van, de az éjszaka közepén lejebb hűl a szoba. Ilyenkor készíts oda egy hálózsákot és egy ébredés vagy etetés alkalmával könnyedén rátudod adni.
  • Figyelj rá, hogy kisbabád bőre ne legyen túl meleg és izzadt
  • Ha alvás közben nyűgös és sokszor megébred lehet, hogy melege van vagy fázik

Kisbabák öltöztetése 24-25°C fokos szobában altatáshoz

Fantasztikus, puha anyag. Rugalmas, láthatóan kényelmesebb viselet, nagyon jól érzi magát benne Levi, nem izzadt bele a legnagyobb melegben sem. Biztosan fogok még rendelni. Sajnálom, hogy nem találtam rá hamarabb! - Csilla

×