kislány baba sárga bodyban hasal - fehér háttérrel

Hogyan öltöztesd fel újszülött kisbabádat?

Egy újszülött öltöztetése nem bonyolult feladat, de kezdő szülőként felmerülhetnek megválaszolatlan kérdések a helyes öltöztetéssel kapcsolatosan.

Tegyek rá sapkát éjszakára? Csak egy pár zokni van rajta, biztos nem fázik meg a lába? Milyen mosószerrel mossam ki a ruháit? Csak néhány kérdés a sok közül, amelyekkel a szülők találkoznak, különösen, ha első gyermekről van szó. Az alábbiakban tippeket, trükköket és bizonyos „szabályokat” olvashatsz kisbabád helyes öltözködésével kapcsolatosan.

Újszülött kisbaba fehér bodyban fekszik az anyukája lábán

Egy népszerű mondás szerint nem tanácsos babaruhát vásárolni, mielőtt a kicsi megszületik. Mint sok ilyen babona, ez is igencsak megosztó jellegű a szülők körében. Hiszen olyan varázslatos a felkészülés egy kisbaba érkezésére, hogy kevés az a kismama, aki nemet tud mondani az előzetes vásárlásra. Továbbá szülés után nem biztos, hogy lesz időtök és türelmetek a boltokat járni és beszerezni a szükséges dolgokat. A hangsúly tehát a mértékletességen és a minőségen alapszik, hogy ne essetek túlzásokba és figyeljetek a ruhák minőségére.

Általános ötletek az újszülöttek öltözködésére vonatkozóan

Lássuk, hogy melyek azok a szempontok, amelyeket első perctől kerülj el:

  • Nadrág – kerüld, legalábbis a kisbaba életének első hat hetében. A nadrág gumija zavarhatja a köldök területét.
  • Keskeny nyakú bodyk – válassz olyat, amely kapcsos vagy gombos, hogy ne zavard ezzel kisbabád puha fejét.
  • Zsinórok, kötők – minden olyan dolog, ami a nyaka köré tekeredhet.
  • Flitterek – lenyelhető kavicsok, díszek a ruhán.

Ne feledd, hogy:

  • Életének első hónapjaiban kisbabád nem tudja magától szabályozni a testhőmérsékletét, ezért fontos, hogy időnként te is ellenőrizd. De nem a lába vagy a keze árulkodik róla, hanem a hát és nyak része.
  • Nem kell túlzásba esni, viszont mindig egy réteggel több ruhát kell viselnie, mint neked.
  • Ügyelj arra is, hogy ne öltöztesd túl vastagon. Még ha nagyon pici akkor sem, mivel nem az „Északi-sarkra” történő túrázásra kell felkészítened

Trükkök, hogy minden egy kicsit könnyebb legyen!

  • Válassz természetes anyagokat, amelyek lehetővé teszik a bőr lélegzését és nem okoznak allergiát.
  • A kicsi öltöztetése közben beszélgess vele nyugodtan, énekelj és mesélj neki. Így az egész „művelet” kellemes időtöltéssé válik mindkettőtök számára.
  • Ne a mennyiségben, hanem a minőségben mérd a ruhái számát! A baba gyorsan növekszik, és előfordulhat, hogy olyan ruhák maradnak a szekrényben, amelyeket egyszer sem volt alkalmad ráadni.

Mitől szuper választás a bambuszból készült ruha?

Hallottál már olyan ruháról, ami télen és nyáron is viselhető? Ha nem, akkor ismerd meg a bambusz anyagból készült ruháinkat, amelyek extra puhaságuk révén, hamar a kedvenceitek lesznek. A bambusz hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkezik, míg nyáron hűsít, addig télen tökéletesen melegen tartja csemetédet.

 

Kisifú Alszik háton sárga pöttyös bambusz LiaaBébé kezeslábasban

 

Nyugodt alvás, nyugodt szülő!

A bambuszból készült ruhák nemcsak ezért népszerűek, hanem rendkívül jó légáteresztő képességgel is rendelkeznek. Ez biztosítja a nyugodt alvást, mivel nem irritálja a baba bőrét. A bambuszból készült összes termékünk környezetbarát, biztosítja a légáramlást, bőrproblémás babák számára is kiváló!

Méltán büszkék vagyunk bambuszból készült, varázslatosan szép gyerekruha választékunkra, mivel nemcsak egy olyan anyagról van szó, ami földünk védelmezője, hanem puha, rugalmas és szuper kényelmes. Komfortos megoldás, hogy ne zavarja meg semmi a kisbabád, és a te nyugalmadat.

 


Írj kommentet

×