Anya fogja a kisbabáját a kezében a kanapén fekve és rá mosolyog.

Mit tehetek, ha a kisbabámnak melegkiütései vannak?

A kisbabák bőre rendkívül érzékeny, éppen ezért nem ritka, hogy a picibaba bőrén kiütéseket fedezünk fel.

Ehhez hoztunk néhány tippet tapasztalt szülőktől.

 

1. Kerüld a párásítót és szellőztess sokat

A túlságosan meleg, párás levegő miatt többet fog izzadni a babád, ezzel tovább rontva a melegkiütések kialakulásának a lehetőségét.  
 
Figyelj oda arra, hogy gyakran szellőztess, hogy friss levegő legyen a gyermeked szobájában és hogy állandóan megfelelő legyen a hőmérséklet.  

 

2. Figyelj, hogy ne legyen túlságosan melege a picinek
Ha melege van a babának, hamar le fog főni, és további kiütései fognak keletkezni. 
 
Éppen ezért elengedhetetlen, hogy folyamatosan monitoráld, hogy megfelelő hőmérséklet legyen a babaszobában.
 
Továbbá, figyelj oda, hogy ne öltöztesd a gyermeket túlsok réteg ruhába. 

 

Sötét kék kezeslábast visel egy cuki kislány az ágyában ülve fején megkötős masnival

3. Válassz légáteresztő, puha anyagból készült ruhákat
A bambusz babaruha vagy pizsama anyaga kiemelt szerepet játszik a melegkiütés elleni küzdelemben.  
 
Válassz magas minőségű, légáteresztő, természetes anyagból készült ruhát és pizsamát a pici számára.

Tudtad, hogy a bambuszból készült anyag rendkívül légátersztő?

 

Bambuszrost az egészéges és irritációmentes bőrért

A gyermeknevelés rengeteg kiadással jár, így érthető, hogy a legtöbb szülő a megbízható, mégis kevésbé drága módszereket keresi. Különösen igaz ez a ruhákra, melyeket a fejlődésben lévő gyerekek nagyon gyorsan, akár hetek alatt is képesek kinőni. 

A bambusz babaruhák ára ennek tükrében egy picivel magasabb, mint a hagyományos, pamut babaruháké. Fontos tudni azonban, hogy ezért az összegért cserébe olyan terméket kapunk, ami igazán különleges is.

A bambusz rostból készült ruhák nemcsak arról híresek, hogy a legkényelmesebb megoldást jelentik a gyerekek és a szülők számára is, de rendkívül jó légáteresztő képességgel is rendelkeznek. 

A bambusz viszkóznak köszönhetően télen-nyáron viselhetők, a bambusz ruhába öltöztetett baba pedig nemcsak kényelmesen, kedvére mozoghat, de a légáteresztő ruha miatt nem izzad. Ennek köszönhetően pedig az olyan problémák is elkerülhetők, mint a rendkívül sok kellemetlenséggel járó babaekcéma. 

Két kislány barna LiaaBébé bambusz bodyban ül az ágyonA bambusz viszkózból készült babaruhák nemcsak puha és finom tapintásúak, de viselésük az érzékeny bőrű gyermekek számára sem okoz semmiféle bőrirritációt vagy egyéb kellemetlenséget. Nedvesen sem tapadnak a bőrhöz, hőmérsékletszabályozó tulajdonságuknak köszönhetően pedig a melegebb időben is kényelmes, biztonságos és könnyű viseletet jelentenek a csöppségek számára.

Sőt, bizonyos kutatások szerint a bambusz az olyan anyagokkal szemben, mint a len, a pamut, a selyem vagy épp a poliészter sokkal nagyobb antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, és akár 99,8%-os arányban képes elpusztítani a baktériumokat.
Tekintsd meg a Liaabébé kínálatában elérhető bambusz bodykat, kezeslábasok és hálózsákokat!
×