Toddler baby in sleeping bag

Hogyan öltöztessem fel gyermekem az alváshoz nyáron?

Folyton azon aggódsz, hogyha sokat forgolódik, akkor folyton kitakarózik majd?
Erre a legjobb megoldás a hálózsák használata alváshoz, hiszen hiába mocorog álmában, akkor is ugyanolyan egyenletes hőérzete lesz a hálózsáknak köszönhetően.
Baby in sleeping bag smiling
Mivel elég változékony időnk van mostanában nyáron így egy olyan útmutatót hoztam számodra, amely a kicsit hűvösebb időkre is ad útmutatást, ha már beszerezted a nyári hálózsákot, akkor ne kelljen egy másikat beszerezned.
Amikor az alváshoz készültök, akkor érdekes könnyű és légáteresztős anyagokból készült ruhákat választanunk gyermekünk számára, mint például a LiaaBébé bambusz termékei.
Hiszen ezek az a könnyed anyagod segítened elkerülni a túlmelegedést , illetve hozzájárulnak a légáramláshoz/ szellőzéshez.
Nyári esti rutinhoz egy pár extra tippem
  • 30 perccel a fürdés előtt szellőztess a szobában ( ha nincs még mindig nagyon meleg kint).
  • Langyos fürdővíz a legjobb a nyári időben, hiszen ez egyenletesen csökkenti gyermeked testhőmérsékletét. Semmiképp se hideg vízben fürdessük akkor sem ha esetleg túlmelegedett ,hiszen így sokkos állapotba kerülhet.
  • Ha egy italt anyatejből vagy tápszerből adunk, az is segíthet a gyermek lehűlésében
  • Reggeli szellőztetés után érdemes teljesen besőtíteni, így a hőt is "kizárhatod" nemcsak a fényt, ha lehet egész nap legyen lehùzva a redőny vagy behúzva a sötétítő.
  • Akár nyitott ablaknál is aludhat gyermeked de érdemes a hajnali órákban ezt becsukni.
  • Viszont az ajtaját nyitva hagyhatod éjszakára, így megvan a számára szükséges légáramlás, de vigyázz itt is jobb ha hajnal 4-körül bezárod az ajtót, hiszen a fény besugározhat gyermekedhez és ezért akár korábban is felébredhet.
  • Mindig ellenőrizd a szobahőmérsékletet mielőtt fel öltözteted gyermekedet az alváshoz.
Mindig ellenőrizd akár altatások előtt vagy az éjszakai ébredéseknél, hogy gyermekednek meleg van e , izzad-e vagy esetleg fázik.
Ne a kezénél, arcán, lábán ellenőrizd, hogy melege van-e vagy fázik-e alvás közben , hanem a mellkasán vagy a lapockája közötti részen, hiszen ez mutatja meg gyermeked valós testhőmérsékletét.
Nézzük is mit is adj a 0,5 togos hálózsák alá ha a szobahőmérséklet:
Ne feledd, hogy minden gyermek egyedi igényű így ez csak egy útmutató számodra.
Ha utaztok, mindenképp vidd magatokkal a hálózsákotokat is ,hiszen így nemcsak az öltözéke lesz vele, hanem az otthon illata is.
További hasznos alvás tippekért kövesd az instagram oldalamat:
Élményekben dús és pihentető nyarat kívánok nektek!
Tarcsa Szasza
×