cute baby boy laying on his back smiling and wearing blue zip-up sleepsuit wiht feet

Mibe öltöztesd kisbabádat éjszakára?

Hogyan öltöztessem kisbabámat éjszaka? Egyszerű kérdésnek tűnik, de minden szülő tudja, hogy nagy körültekintéssel kell eldönteni az egészségügyi kockázatok elkerüléséért.

Olyan kicsi még, hogyan öltöztessem fel? Hosszú vagy rövid ujjúba aludjon a baba? Hogyan válasszam ki az ideális hálóruhát? Egyáltalán szükség van speciális alvóruhára? Íme egy kis útmutató, amely segít kiigazodni, ha tanácstalan vagy azzal kapcsolatban, hogy miként öltöztesd fel éjszakára kisbabádat. 

 

Kezdő szülőként még egy olyan hétköznapi dolog, mint a pizsama kiválasztása is fejfájást okozhat. Szerencsére egy kis utána olvasással túl lehet jutni az ilyen helyzeteken. Van néhány egyszerű útmutatásunk, amellyel reméljük, hogy segítséget tudunk nyújtani a gyermekek öltöztetésének sokrétű világában.

  

Mik az alapszabályok?

 

Talán már te is hallottál arról a szabályról, hogy a babát eggyel több rétegben kell öltöztetni, mint amennyit te viselsz. Általában elég egy kétrészes pamutpizsama és egy takaró.

 

Kifiú fekszik a párnán azöld szőnyegen kék pizsamában

Ez a szabály azonban csak a jéghegy csúcsa. Figyelembe kell venni a helyiség hőmérsékletét is. Ideális esetben ez valahol a 20-22 Celsius-fokos tartományban van. Tehát akár melegebb, akár hűvösebb a szoba, kisbabád hálóruháját ennek megfelelően kell kiválasztanod.

 

Kerüld azonban a túl vastag öltöztetést. Bár nagyszüleink és szüleink hajlamosak voltak arra, hogy a lehető legvastagabban öltöztessék a csecsemőket, a túlmelegedés veszélye valós, és közvetlenül összefügg a hirtelen csecsemőhalál szindrómával (SIDS). Bár ez a veszély 6 hónapos korig a legkifejezettebb, a fiatalabb és idősebb csecsemők esetében is aggodalomra adhat okot.

 

Egy termosztát vagy beltéri hőmérő segíthet meghatározni, hogy milyen típusú pizsama lesz a legjobb kisbabádnak. Emellett bíznod kell az ösztöneidben. Alapvetően, ha te jól érzed magad a bőrödben, akkor nagy valószínűséggel a babád is jól fogja érezni magát.

 

Pólyázzuk a babákat vagy sem?

 

Az újszülöttek általában jól reagálnak a pólyázásra. A kényelmes pólyázási technikák segíthetnek a kisgyermekeknek abban, hogy biztonságban érezzék magukat, mint amikor az anyaméhben pihentek. A pamut és muszlin anyag jó választás, mivel mindkettő könnyű és rugalmas, így könnyen bepólyázható. Azok a szülők, akik úgy találják, hogy nem elég ügyesek ahhoz, hogy bepólyázzák a babájukat, választhatnak kezeslábast és a hálózsákot.

Ne feledd, hogy amint babád elkezd átfordulni, ideje felhagyni a pólyázással, mivel az már nem tekinthető biztonságos megoldásnak. A forró nyári éjszakákon válassz egy egyszerű  bodyt vagy egy kezeslábast / rugdalózót  baba számára.

  

 

A hideg évszakban megfelelően fel kell készítenie a babát. A kiegészítők, például a sapkák nem ajánlottak alváshoz. Valójában fontos elkerülni minden olyan apró tárgyat, amely az éjszaka folyamán lecsúszhat és eltakarhatja a légutakat.

 

Funkcionalitás a divat helyett

  

A baba életének első szakaszában valószínűleg egyszer vagy többször kell majd pelenkát cserélned az éjszaka folyamán. Senki sem örül annak, hogy hajnali 3-kor nehézkes gombokat kell kinyitnia, ezért ajánlatos olyan ruhadarabokat választani, amelyeken stratégiailag elhelyezett gombok vagy cipzárak vannak, hogy az egész folyamat a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb legyen. Ez mind neked, mind a babának hasznos lesz.

  

Mindig vedd figyelembe a baba korát!

 

Természetesen a baba növekedésével az alvási körülmények is változni fognak. Ami 3 hónapos korban bevált, az 6 hónapos, 1 éves korban már nem biztos, hogy működik, és a dolgok tovább fejlődnek, ahogy a baba nő.

 

Például előfordulhat, hogy le kell mondanod a szeretett hálózsákokról, amikor a baba már képes önállóan ülni vagy felállni.

  

KIVÉVE ha körültekintően tipegő hálózsákot választasz, amelyik tökéletes választást jelent a máz izgő-mozgó gyerekeknek, miközben ideális hőmérsékletet biztosít, valamint megakadályozza a kitakaródzást. Tekintsd meg Tipegő Hálózsák kínálatunkat, ahol te is megtalálod azt az ízléses és minőségi bambusz hálózsákot, amely akár több éven keresztül is veletek lesz a hálószobában.

 

 


Írj kommentet

×